Kemal Sunal

Beğendi iseniz lütfen paylaşın
  • 7
    Shares

Kemal Sunal 10 Kasım 1944 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Amatör oyunculuğa, Vefa Lisesi’nde okuduğu dönemde ‘Zoraki Tabip’ rolüyle başlayan Sunal, çeşitli tiyatrolarda profesyonel olarak oynamaya başladıktan sonra önemli isimlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Bu dönemde Ertem Eğilmez’in de dikkatini çekmeyi başarmış olan Sunal, onun vesilesiyle sinemaya yöneldi. Rol aldığı ilk sinema filmi ise 1972 senesinde oynadığı ‘Tatlı Dillim’ oldu.

Özellikle komedi türünde birçok filmde rol alan Kemal Sunal’ın ülke genelinde tanınmasını sağlayan projesi ise ‘Hababam Sınıfı’ serisinde oynadığı ‘İnek Şaban’ karakteri oldu.

Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde ‘Balalayka’ filminin çekimleri için Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda medfundur.

Filmografi

Senaryo :
1985 – Sosyete Şaban (Sinema Filmi)
1983 – Çarıklı Milyoner (Sinema Filmi)

Yapımcı :

1997 – Şaban ile Şirin (TV Dizisi)
1979 – Dokunmayın Şabanıma (Sinema Filmi)
1978 – İnek Şaban (Sinema Filmi)
1978 – Yüz Numaralı Adam (Sinema Filmi)

Oyuncu :

1999 – Propaganda (Mehdi) (Sinema Filmi)
1997 – Şaban ile Şirin (Şaban) (TV Dizisi)
1996 – Aynalar (Kendisi) (TV Dizisi)
1994 – Bay Kamber (Bay Kamber) (TV Dizisi) (13 Bölüm)
1993 – Şaban Askerde (Şaban) (TV Dizisi)
1993 – Saygılar Bizden (Mübaşir Rıza) (TV Dizisi)
1991 – Varyemez (Ragıp Elibol) (Sinema Filmi)
1990 – Koltuk Belası (Zühtü Kaya) (Sinema Filmi)
1990 – Boynu Bükük Küheylan (İbrahim Küheylan) (Sinema Filmi)
1990 – Abuk Sabuk Bir Film (Ademoğlu Ali) (Sinema Filmi)
1989 – Zehir Hafiye (Cemal) (Sinema Filmi)
1989 – Talih Kuşu (Osman Abalı) (Sinema Filmi)

1989 – Gülen Adam (Yusuf Şaplak) (Sinema Filmi)
1988 – İnatçı (Bayram) (Sinema Filmi)
1988 – Öğretmen (Hüsnü Öğretmen) (Sinema Filmi)
1988 – Uyanık Gazeteci (Ali) (Sinema Filmi)
1988 – Sevimli Hırsız (Metin Mertoğlu) (Sinema Filmi)
1988 – Polizei (Ali Ekber) (Sinema Filmi)
1988 – Düttürü Dünya (Dütdüt Mehmet) (Sinema Filmi)
1988 – Bıçkın (Ali / Kemal Sunal) (Sinema Filmi)
1987 – Yakışıklı (Selim) (Sinema Filmi)
1987 – Kiracı (Kerim) (Sinema Filmi)
1987 – Japon İşi (Veysel) (Sinema Filmi)
1986 – Yoksul (Yoksul) (Sinema Filmi)
1986 – Tarzan Rıfkı (Tarzan Rıfkı) (Sinema Filmi)
1986 – Garip (Kemal) (Sinema Filmi)
1986 – Deli Deli Küpeli (Deli Kaymakam ) (Sinema Filmi)
1986 – Davacı (Yunus) (Sinema Filmi)
1985 – Şendul Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)
1985 – Şaban Pabucu Yarım (Şaban) (Sinema Filmi)
1985 – Sosyete Şaban (Şaban Ağa / Dilaver Bey) (Sinema Filmi)
1985 – Keriz (Zülfü) (Sinema Filmi)
1985 – Katma Değer Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)
1985 – Gurbetçi Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)
1984 – Şabaniye (Şaban/Şabaniye) (Sinema Filmi)
1984 – Postacı (Adem) (Sinema Filmi)
1984 – Ortadirek Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)
1984 – Atla Gel Şaban (Niyazi) (Sinema Filmi)
1983 – Çarıklı Milyoner (Bayram) (Sinema Filmi)
1983 – Tokatçı (Osman) (Sinema Filmi)
1983 – Kılıbık (Kamil) (Sinema Filmi)
1983 – En Büyük Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)
1982 – Yedi Bela Hüsnü (Hüsnü) (Sinema Filmi)
1982 – Doktor Civanım (Kemal) (Sinema Filmi)
1981 – Üç Kağıtçı (Rıfkı) (Sinema Filmi)
1981 – Kanlı Nigar (Abdi/Narçın) (Sinema Filmi)
1981 – Davaro (Memo/Davaro) (Sinema Filmi)
1980 – Zübük (İbrahim Zübükzade/Zeybekzade Kara Yusuf Efe) (Sinema Filmi)
1980 – Gol Kralı (Sait Sarıoğlu) (Sinema Filmi)
1980 – Gerzek Şaban (Osman/Seyfi) (Sinema Filmi)
1980 – Devlet Kuşu (Mustafa) (Sinema Filmi)
1979 – Şark Bülbülü (Şaban Ballıses) (Sinema Filmi)
1979 – Umudumuz Şaban (Ringo Şaban) (Sinema Filmi)
1979 – Korkusuz Korkak (Bombacı Mülayim) (Sinema Filmi)

1979 – Dokunmayın Şabanıma (Şaban) (Sinema Filmi)
1979 – Bekçiler Kralı (Bekçi Şaban Özgüneş) (Sinema Filmi)
1978 – İyi Aile Çocuğu (Kemal/Cemal) (Sinema Filmi)
1978 – İnek Şaban (İnek Şaban / Kaleci Bülent) (Sinema Filmi)
1978 – Yüz Numaralı Adam (Şaban Erkök) (Sinema Filmi)
1978 – Köşeyi Dönen Adam (Adem Zengin) (Sinema Filmi)
1978 – Kibar Feyzo (Kibar Feyzo ) (Sinema Filmi)
1978 – Avanak Apti (Apti) (Sinema Filmi)
1977 – Şabanoğlu Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)
1977 – İbo İle Güllüşah (İbo) (Sinema Filmi)
1977 – Çöpçüler Kralı (Abdi Şakrak) (Sinema Filmi)
1977 – Sakar Şakir (Sakar Şakir) (Sinema Filmi)
1977 – Hababam Sınıfı Tatilde (İnek Şaban) (Sinema Filmi)
1976 – Tosun Paşa (Tosun Paşa/Şaban) (Sinema Filmi)
1976 – Süt Kardeşler (Sütoğlan Şaban) (Sinema Filmi)
1976 – Sahte Kabadayı (Kemal) (Sinema Filmi)
1976 – Meraklı Köfteci (Zühtü Karışan) (Sinema Filmi)
1976 – Kapıcılar Kralı (Seyyit) (Sinema Filmi)
1976 – Hababam Sınıfı Uyanıyor (İnek Şaban) (Sinema Filmi)
1975 – Şaşkın Damat (Apti) (Sinema Filmi)
1975 – Hanzo (Hanzo/Cabbar) (Sinema Filmi)
1975 – Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (İnek Şaban) (Sinema Filmi)
1975 – Hababam Sınıfı (İnek Şaban) (Sinema Filmi)
1974 – Salako (Salako) (Sinema Filmi)
1974 – Salak Milyoner (Saffet) (Sinema Filmi)
1974 – Mavi Boncuk (Kaymakam Cafer) (Sinema Filmi)
1974 – Köyden İndim Şehire (Saffet) (Sinema Filmi)
1974 – Hasret (Sahne Işıkçısı Yanık) (Sinema Filmi)
1973 – Yalancı Yarim (Kemal) (Sinema Filmi)
1973 – Oh Olsun (Fazıl Haznedar) (Sinema Filmi)
1973 – Güllü Geliyor Güllü (Kiralık Katil) (Sinema Filmi)
1973 – Canım Kardeşim (Yolcu) (Sinema Filmi)
1972 – Tatlı Dillim (Kemal) (Sinema Filmi)

Bunları da Sevebilirsiniz

  • Dündar Taşer18/06/2018 Dündar Taşer Dündar Taşer 1925 yılında Gaziantep'te doğdu. Köklü ve gelenekli bir aileye mensup olan Taşer’in çocukluk ve okul yılları Gaziantep’te […]
  • Prof. Dr. Ebulfeyz Elçibey17/08/2018 Prof. Dr. Ebulfeyz Elçibey Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey, Nahçıvan'ın Keleki kasabasında doğdu. Asıl adı, Ebulfez Kadir Güloğlu Aliyev olan […]
  • Necdet Sevinç23/07/2018 Necdet Sevinç Yazar, gazeteci. 1944 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve ortaokulu Gaziantep'te okudu. Gazeteciliğe 1962'de Gaziantep'te yayınlanan Haber […]
  • Yılmaz Güney26/08/2018 Yılmaz Güney Oyuncu, yönetmen, yazar ve senarist olan Yılmaz Güney 1 Nisan 1937 yılında Şanlıurfa'da doğdu. 9 Eylül 1984 yılında Paris / Fransa'da […]
  • Ahmet Tevfik İleri05/10/2018 Ahmet Tevfik İleri İleri, 1911 yılında Rize’nin Hemşin ilçesinde doğmuş, babası Hafız Celal Efendi, annesi Fatma Hanım’dır. İleri, küçük yaşta ailesiyle […]
  • Abdurrahim Karakoç02/06/2018 Abdurrahim Karakoç Şair. Abdurrahim Karakoç, 7 Nisan 1932 tarihinde Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü (Cela) köyünde dünyaya geldi. Küçük […]
  • Yaşar Kemal11/08/2018 Yaşar Kemal ÇOCUKLUĞU Yaşar Kemal, Nigâr Hanım ile çiftçi Sadık Efendi'nin oğlu olarak aslen Van-Erciş yolu üzerinde ve Van Gölü'ne yakın Muradiye […]
  • Küçük İskender06/08/2018 Küçük İskender Gerçek adı Derman İskender Över olan şair, Küçük İskender olarak biliniyor. 1964 İstanbul doğumlu olan Över, çocukluğundan itibaren şiire […]
  • Mahatma Gandi28/09/2018 Mahatma Gandi Mahatma Gandi 2 Ekim 1869 tarihinde Hindistan'ın Porbandar bölgesinde doğdu. Doğuştan çalışanlar kastına mensup olan Gandi, etyemezlik, […]
  • Tansu Çiller11/06/2018 Tansu Çiller 1946 yılı İstanbul doğumludur. Robert Koleji mezunu olan Tansu Çiller, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirmiştir. Doktorasını […]
  • Mehmet Emin Yurdakul02/08/2018 Mehmet Emin Yurdakul 13 Mayıs 1869’da İstanbul’da doğdu. 14 Ocak 1944’te İstanbul’da yaşamını yitirdi. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Milli […]
  • Turgut Özal25/07/2018 Turgut Özal Turgut Özal, 13 Ekim 1927 tarihinde Malatya'da doğdu. Çocukluğunun bir döneminde pilot olmak isteyen Özal, Silifke'ye taşındıktan sonra, […]
  • Cemil Meriç05/06/2018 Cemil Meriç Yazar ve mütercim. Asıl ismi Hüseyin Cemil'dir.12 Aralık 1916'da Hatay Reyhanlı'da doğdu. Ailesi Balkan Savaşı sırasında Yunanistan'dan […]
  • Musahipzade Celal03/02/2019 Musahipzade Celal Oyun yazarı. 19 Ağustos 1868'de İstanbul'da doğdu. Tophane Feyziye Rüştiyesi'ni (ortaokul), Numune-i Terakki İdadisi'ni (lise) bitirdikten […]
  • Hilmi Ziya Ülken06/09/2018 Hilmi Ziya Ülken 3 Ekim 1901’de İstanbul’da doğdu. Türk düşünce yaşamında ve bir felsefe geleneğinin oluşmasında büyük etkisi olmuş felsefeci ve sosyolog. […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir