Zeynep Değirmencioğlu

Beğendi iseniz lütfen paylaşın

Zeynep Değirmencioğlu

Türk Sinema ve tiyatro oyuncusu. Zeynep Değirmencioğlu, 12 Eylül 1954 tarihinde İstanbul’da doğdu. Beyazperdeye henüz iki yaşındayken “Papatya” filmiyle geçti. Daha sonra “Duvaklı Göl”, “Funda” gibi filmlerde, çocuk yıldız olarak göründü. Ama esas ününü 1960’da “Ayşecik” filmleri ile yaptı.

“Ayşecik”, Türk sinemasında bir çığır açtı. Bundan sonra kendi adından çok bu isimle anıldı.

Filmleri yurt içinde olduğu kadar, özellikle komşu ülkelerde de aynı ilgiyi gördü. Çeşitli kuruluşların armağanlarını kazanan Değirmencioğlu, senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu’nun kızı, kendisi gibi çocuk yaşta Yeşilçam filmlerinde rol almış olan ve Ömercik adı ile ünlenen Ömer Dönmez’in kuzenidir.

Sonraki yıllarda genç kız rollerine çıkarak Yeşilçam’daki ününü sürdürmeye devam eden Değirmencioğlu, dönemin Fenerbahçeli futbolcusu ve daha sonra Fenerbahçe SK yöneticilerinden Serkan Acar (d. 1948 – ö. 2013) ile evlendikten sonra 1974 yılında rol aldığı Macera Yolu filminin ardından sinemayı bıraktı.

2010 tarihinde eşi Serkan Acar’a şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı.

1990 yılından bu yana İstanbul’da emlakçılık yapan Zeynep Değirmencioğlu Erkan ve Volkan adında iki çocuk annesidir. Sinemayı hiç özlemediğini belirten Değirmencioğlu, 2012 senesinde, İstanbul’un Fenerbahçe semtinde, kendi soyadını taşıyan Değirmencioğlu Kebap Ocakbaşı Restaurantını hizmete açmıştır.

Filmografi
Papatya (1956)
Ölümden de Acı (1958)
Funda (1958)
Duvaklı Göl (1958)
Ömrüm Böyle Geçti (1959)
Ayşecik Şeytan Çekici (1960)
Ayşecik (1960)
Altın Kalpler (1961)
Ayşecik Yavru Melek (1962)
Ayşecik Ateş Parçası (1962)
Ayşecik Fakir Prenses (1963)
Ayşecik Canımın İçi (1963)
Öksüz Kız (1964)
Ayşecik Cimcime Hanım (1964)
Ayşecik Çıtı Pıtı Kız (1964)
Ayşecik Boş Beşik (1965)
İki Yavrucak (1965)
Sokak Kızı (1966)
Çalıkuşu (1966)
Zehirli Çiçek (1967)
Merhamet (1967)
Ayşecik Canım Annem (1967)

Kaynak: www.haberler.com

Bunları da Sevebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir